Information VÄXT introduktion 2020
På grund av rådande omständigheter vet vi inte hur vår nollning kommer se ut. Vårt mål och tanke är att ni som nya studenter ska få någon form av nollning så ni kan träffa era nya klasskamrater, leka, festa och få en inblick i studentlivet. Detta är alltså preliminärt och vi uppdaterar så fort någon förändring sker!

Hej alla blivande teknologer!

Här hittar ni information som kommer att underlätta för er under de två första introduktionsveckorna. Dessa veckorna ger er en väldigt bra möjlighet att träffa och skapa en gemenskap med er klass. Nyblivna studenter träffar även nyanlända studenter från andra klasser som ni kan knyta kontakt med, även andra teknologer och människor från övriga föreningar kommer finnas till på universitetet. Målet som de ansvariga har med introduktionsveckorna är att skapa gemenskap och trygghet för er elever på universitetet, något som görs med diverse roliga aktiviteter och lekar. Om ni har några frågor som inte besvaras här så hör gärna av er via  Facebookgruppen VÄXT – Växjöteknologerna, kontakta era huvudfaddrar (se under fliken Staben & Faddrar) eller maila info@vaxt.org 

Tvekar du på att delta? Kolla in filmen från nollningen 2016 här:

 

Bra att veta och tänka på innan skolstart:

Linnéuniversitetets hemsida, kan ni hitta mycket information om ert program och det finns även en flik under Utbildning, innan du börjar, som kan vara bra att läsa igenom. Söker ni på karta i sökfältet så kan ni välja App med karta och antingen ladda ner en karta över campus som pdf eller ladda ner lnu’s studentapp(android, apple).

Besök gärna studentkårens hemsida, linnéstudenterna.se där ni kan hitta all möjlig information som är bra att känna till. För att få tillgång till rabatter och studentklubbarna(Sivans, Stallet) så behöver man vara medlem i Linnéstudenterna och det blir man via deras hemsida. Det är smart att beställa medlemskapet redan innan du anländer till campus då det oftast är mycket annat att stå i under de första veckorna samt att köerna brukar vara långa.

Ett annat kriteriet för att ta sig ut på studentklubbarna är att man ska vara medlem i en nation. Nationerna kommer att ha försäljning vid två tillfällen under introduktionsveckorna, tid och plats får ni information om under introduktionsveckorna vilket även era faddrar hjälper er med.

Första veckan kommer det endast att vara matematikrepetition på schemat. Detta är något vi rekommenderar starkt då det kan vara avgörande för era framtida studier. Men är inte nödvändig att gå på om man känner sig säker på matematik.

Deltar du på nollningen kommer faddrarna i bästa mån hjälpa med sovplats vid behov.

 

Att ta med sig under introduktionsveckorna:

Under nollningen så står varje person för sin egen dricka, dricka ingår bara i lekarna och aktiviteterna. Vad ni vill dricka och hur mycket väljer ni såklart själva och alkoholfria alternativ kommer att finnas.

Det är obligatoriskt att ha på sig en hatt under VÄXT nollning, keps/mössa räknas inte.

Ta med ombyte och handduk de dagar som faddrarna rekommenderar det, detta gäller främst vid såpadagen.

Var inte rädda för att ta med extra grejer som kanske känns tungt att bära runt på, ni kommer att ha möjlighet att ställa av saker hos era faddrar.

Vid riktigt varma dagar så ta med er vatten för att undvika uttorkning.

 

Bra att veta och tänka på under nollningen:

Under dagarna kommer det att ske försäljning av diverse saker. Första dagarna säljs nollekit och overaller, i nollekitet ingår bland annat VÄXT medlemskap. Ta antingen med kontanter eller se till så att ni har Swish på era telefoner.

Det kommer finnas möjlighet att köpa mat på bland annat Food Time efter aktiviteterna på eftermiddagarna. Ta gärna med matsäck under dagen så att du slipper så att du slipper gå och köpa, det är synd att missa lekarna!
Sista och avslutande dagen så hålls en finsittning med dresscode finkläder. Glöm alltså inte packa med er finkläderna till campus.

Schema för nollning kommer ni få reda på under första dagen!

 

Första dagen:

Faddrarna möter upp er direkt efter att matematiken har avslutats utanför M-husets entré. De kommer att ha skyltar med era klasser på men hittar ni inte så kan ni fråga vem som helst med en svart tröja med faddertryck på.

  • Ni går gemensamt bort till Sivansängen som kommer vara hem åt VÄXT nollning båda veckorna.
  • På ängen köper ni nollekit och overaller och ni presenteras närmare för faddrarna och för varandra. Efter det drar aktiviteterna igång!

 

Regler från Linnéstudenterna:

Under introduktionen finns det vissa regler som måste följas, dels från Linnéuniversitetet och även dels från ansvariga i studentföreningen

Linnéstudenternas förordningar under introduktionen

Personer involverade i genomförandet av introduktionen skall vara medvetna om att de representerar sin förening och studentkåren samt bete sig där efter.

Nyttjande utav illegala substanser är strängeligen förbjudet och straffbart i enlighet med Svensk lag.

En introduktionsengagerad får under nollningen ej genomföra någon form av sexuellt närmande gentemot någon utav de nyantagna studenterna på universitetet eller inleda relation med sexuell karaktär med dessa.

En person som är engagerad i introduktionen skall tillgodose att Linnéstudenternas gemensamma värdegrunder efterföljes.

Det avsiktliga skapandet av situationer där de nyanlända studenterna känner sig kränkta eller diskriminerade i någon beskaffenhet är under alla förhållanden förbjudna.

Vi vill understryka att nollningen är till för att skapa gemenskap, glädje och nya vänner och det är inte under några som helst omständigheter ett tvång till att dricka alkohol!